Tips onderhoud

20-02-2014

Een mooie lederen handtas/reistas/reiskoffer/aktetas/.. blijft langer mooi wanneer u er goed zorg voor draagt. In deze rubriek bezorgen wij u graag per merk enkele tips i.v.m. het onderhoud van onze lederen producten. Ook in onze winkel begeleiden wij u graag verder met deskundig advies. 

"AUNTS EN UNCLES"

 Coffee Klatsch

Voor de eerste keer behandelen met Collonil 1909 Suprême wax spray. Reinigen met Collonil 1919 Organic Bamboo Lotion. Gebruik sporen kunnen behandeld worden met Collonil 1919 Leather Lotion

Candy Shop

Voor de eerste keer behandelen met Collonil Rustical spray, na 10 dagen 1 maal herhalen. Verder onderhoud met Collonil 1909 Leather Lotion, spaarzaam gebruiken. Vuil kan behandeld worden met Collonil gom

Grandma’s Luxury Club

Voor onderhoud van het leder Collonil 1909 suprême Wax, aanbrengen op een doek en inwrijven in het leder, van naad tot naad, 24 uur laten rusten.

Een mogelijkheid tot reinigen: azijn aflengen 50/50, onder andere om jeans vlekken te verwijderen, nadien met lederlotion behandelen.

Rowing Club

Niets aanbrengen bij het eerste gebruik, het leder is ingewaxt. Er is weinig onderhoud nodig bij deze serie. Indien na verloop van tijd het leder droog wordt, aniline crème aanbrengen om te voeden. Altijd eerst het product op een doek aanbrengen en inwrijven van naad tot naad. 

Smart Chaps

Voor de eerste gebruikname kan een Collonil Premium Protect spray gebruikt worden, vooral om regen of sneeuw schade te vermijden. Eerst op een doek aanbrengen en dan inwrijven van naad tot naad. Bij vuil of vlekken, Collonil Clean and Care gebruiken. Onderhouden met lederlotion.

Hunter, Hunter Vintage en Good old Friends

Geen product gebruiken bij het eerste gebruik, er moet een patina op het leder komen. Er kan wel een protectie tegen regen aangebracht worden, nl Collonil suprême Wax Spray. Mag een drietal keren aangebracht worden in het begin. Indien het leder te droog zou worden, Collonil 1909 Leather Lotion gebruiken om het leder soepel te houden. Altijd spaarzaam omgaan met de producten en 24 uur laten rusten voor gebruik.

Travel often, open-minded and with absolute ease

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x